Recuperarea creantelor, procedura insolventei

Foarte des utilizata in ultima perioada, procedura insolventei urmareste realizarea creantelor creditorilor unui debitor insolvabil, cu sau fara revenirea acestuia in piata.

Desi a devenit, ca si conceptul "recuperare a creantelor", o notiune comuna, totusi in opinia noastra decizia formularii unei cereri de deschidere a procedurii trebuie facuta in deplina cunostinta de cauza.

 

Procedura insolventei : consultanta juridica pentru societati comerciale

Exista, conform Legii nr. 85/2006, aspecte pozitive si aspecte negative atat pentru situatia creditorului unui debitor in stare de insolventa, cat si pentru debitorul insusi, care, daca nu sunt gestionate corespunzator, ar putea insemna fie esecul in realizarea creantelor creditorilor, fie eliminarea debitorului de pe piata.Asistenta juridica : demararea si derularea procedurii insolventei

Cunoasterea tuturor argumentelor pentru sau impotriva formularii unei cererei de deschidere a procedurii insolventei se impune cu necesitate inainte de efectuarea acestui demers.

De asemenea, ulterior deschiderii procedurii insolventei, pe parcursul derularii acesteia, acordarea unei asistente juridiceprin care clientul nostru sa decida luarea celor mai eficiente masuri este deosebit de importanta.